Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-29@14:38:43 GMT

شهر لواسان می‌تواند به قطب حکمت و قرآن تبدیل شود

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۳۱۵۷۸

شهر لواسان می‌تواند به قطب حکمت و قرآن تبدیل شود

به گزارش ایکنا؛ به نقل از روابط عمومی نهج‌البلاغه، زهره سادات حسینی خامنه، در خصوص بومی‌سازی و اسلامی‌سازی روش‌های فلسفه برای کودک با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم در استفاده از طرح‌های خوب از سایر کشور‌ها در زمینه پرورش تفکر کودک گفت: یکی از این طرح‌ها و برنامه‌های غربی فلسفه کودک آمریکایی p۴c با هدف بررسی و کنکاش این برنامه‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در این راستا از پژوهشگران متخصص تعلیم و تربیت برای بررسی و تحلیل کمک گرفتیم و به این نتیجه رسیدیم که برای دانش‌آموزان امریکایی با همان محیط و عقاید؛ طرح خوبی است. البته ما در ۴ چیز مبانی فلسفی، اهداف غایی، برنامه محتوا و اجرا روش‌های ارایه محتوا متفاوت بودیم؛ به همین دلیل نیاز به بومی سازی بسیار کلی و عمیق بود.

رئیس گروه فلسفه و کودک بنیاد حکمت، با بیان اینکه ما از مبانی شروع کردیم طرحی به نام فلسفه گروه کودک پایه ریزی کردیم گفت: منظور ما از فلسفه تفکر و اندیشیدن است نه تحمیل آرای فلاسفه گذشته ما به کودکان آرای فلاسفه را آموزش نمی‌دهیم بلکه با روش‌های خلاقانه تفکر را در کودک بارور کرده و رشد می‌دهیم.

حسینی خامنه معتقد است: در کار با کودک شرایط خاص باید لحاظ شود بر خلاف تصور روانشناسان قدیم کودک انسان کوچک شده نیست بلکه موجودی است خاص که نیاز‌های خاص خود را دارد و باید برنامه‌ای مدون برای او تدوین شود که با روح کنجکاو او مغایرت نداشته باشد.

وی افزود: فلسفه اسلامی و حکمت متعال صدرا اهداف را تغییر داد و هدف ما بر خلاف نظریه پروش شهروند دمکراتیک انسان کامل و پیامبر گونه شد؛ به همین دلیل نیاز به تغییر محتوا‌های درسی به ایرانی و اسلام داشتیم.
  رئیس گروه فلسفه کودک بنیاد حکمت صدرا، با بیان اینکه متاسفانه هم اکنون بسیاری از مراکز پرورشی وجود دارد که بدون بومی سازی و فقط با کپی برداری در حال آموزش کودکان با همان محتوا و داستان‌های غربی هستند که مورد تایید ما نیست یاد آور شد: بچه‌های ایرانی نیاز به دین اسلام و قرآن دارند و باید بر اساس مبانی پایه ریزی کرد چرا که محتوا‌های آنان برای ما قابل هضم نیست.

وی، در خصوص اینکه چه قدر روش‌های فلسفه و کودک در پیش دبستانی و دبستانی‌ها قابل اجرا است؛ گفت: در پیش دبستانی و سال‌های اول بیشتر از بازی و تجربه‌های داخل طبیعت استفاده می‌شود، ولی در پایان دوره اولیه تحصیلی که کودک قادر به خواندن است از داستان‌های قرانی و ایرانی و حتی انیمیشن برای تولید بحث در کلاس و گفتگو‌ی فلسفی و تفکر آمیز استفاده می‌کنیم.

خامنه، با بیان اینکه هم اکنون طرح فلسفه کودک در دست اجرا داریم گفت: در این طرح کودک با مبانی فلسفه اسلامی یا همان حکمت متعالیه با محتوای جدید ایرانی و اسلامی همراه داستان‌های ایرانی و اسلامی کودک آشنا می‌شود.

وی، از اجرای آزمایشی طرح فلسفه کودک با مبانی فلسفه اسلامی یا همان حکمت متعالیه با محتوای جدید ایرانی و اسلامی در ۳۰۰ تا ۴۰۰ مرکز آموزشی خبر داد و گفت: اجرای این طرح که با استقبال مادران و فرزندان روبرو شد ونشان داد که کودکان ما با داستان‌های ایرانی و اسلامی بیشتر می‌توانند ارتباط برقرار کنند تا داستان‌های غربی.

رئیس گروه فلسفه گروه فلسفه و کودک، به دوره وزارت فرشیدی در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در آن دوره ما طرحی برای فلسفه کودک ارایه دادیم که متاسفانه این طرح درست اجرا نشد و بعد از تغییر و زیر هم به آن اهمیتی داده نشد.

وی، در خصوص چگونگی ارتباط گروه فلسفه کودک با وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد شاید در گذشته با مسئولان آموزش و پرورش جلساتی بر گزار می‌شد، اما الان هیچ گونه تعامل و ارتباطی با آموزش و پرورش و آنان وجود ندارد.

حسینی خامنه همچنین به کتاب درسی پژوهش و تفکر که هم اکنون در مدارس تدریس می‌شود اشاره کرد وبا بیان اینکه این طرح از ایده ما گرفته شد گفت: در ابتدا خوشحال شدیم که این ایده قابلیت اجرایی پیدا کرد، اما زمانی که متوجه شدیم در اجرا با خواسته ما بسیار متفاوت است بسیار متأثر شدیم به همین دلیل اجرای این طرح خیلی موفق نبود بعد از آن آموزش و پرورش به صورت مکتوب از ما خواست که این طرح را از نظر آسیب شناسی مورد بررسی قرار دهیم که ما نیز این بررسی را انجام دادیم.

رئیس گروه فلسفه کودک همچنین گفت: اکنون دوره‌های تربیت مربی در محل بنیاد صدرا در مجتمع امام خمینی در حال برگزاری است که با استقبال معلمان حوزویان والدین کارمندان و قضاییه روبرو شده و در این زمینه قوه قضاییه برای آموزش مربیان مهد کودک از ما کمک خواست.

وی درخصوص برنامه‌های سال۹۸گروه فلسفه کودک حکمت بنیاد صدرا گفت: پژوهشگران قرار است دوره آموزشی سه سال اول دوره دبستان با بالا رفتن مفاهیم محتوا تغییر دهند همچنین در حال برنامه ریزی داستان‌هایی جدید با رویکرد قرانی اسلامی برای بچه‌های سال اول دبستان هستند.

خامنه در خصوص شیوه همکاری گروه فلسفه و کودک با موسسه روح‌الجنان خاطرنشان کرد: در ابتدا همکاری ما با این موسسه به صورت تربیت مربیان و معلمان قرآن خواهد بود که بتوانند آموزش قرآن را با روش فلسفه کودک روش تفکر برانگیز کاوش جمعی انجام دهد و در طی آن بتواند از مفاهیم اخلاقی قرآن برای بحث سازنده در کلاس استفاده کنند و زمینه ساز رشد تفکر معنوی آنان باشد.

زهره سادات حسینی خامنه، در خصوص طرح‌ها و برنامه‌های گروه فلسفه کودک بنیاد حکمت صدرا، در راستای روش خلاقیت کودکان در سطح مدارس لواسان نیز یادآور شد: شهر لواسان با داشتن مردمان خوب با کمک نیرو‌های مردمی، امام جمعه، سازمان‌های مربوطه می‌تواند به قطب حکمت و قرآن تبدیل شود؛ همچنین می‌توان پایه‌های حکمت همراه با خلاقیت را در آن پایه ریزی کرد و کلاس‌های پرورش خلاقیت کلاس‌های فلسفه کودک و مراکز حکمت سرا برای خانواده‌ها احداث کرد.   انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: حسینی خامنه خبرگزاری ایکنا فلسفه کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۳۱۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علی باقری، معاون سیاسی وزارت امور خارجه در نشست رونمایی از فصلنامه تاریخی- سیاسی "ماجرا" که به نحوه گذر موفق جمهوری اسلامی ایران از تهدیدهای امنیتی و نظامی سال‌های ۱۳۶۹ (تجاوز صدام به کویت) و ۱۳۷۷ (حاکم شدن طالبان در افغانستان و به شهادت رساندن دیپلمات‌های ایرانی در مزارشریف) و ۱۳۸۰ (رخداد یازده سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان) و ۱۳۸۱ (تجاوز آمریکا به عراق و سرنگونی صدام) پرداخته است، اظهار داشت: رمز عبور موفق و پیروزمند جمهوری اسلامی از چهار گذرگاه تهدید و خطر جدی، حکمت رهبر انقلاب اسلامی است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به مدیریت و راهبری هوشمندانه رهبر انقلاب اسلامی در گذر موفق از چهار رویدادی که طی دهه نخست ولایت ایشان می‌توانست ایران را به جنگ‌های با نتیجه نامعلوم بکشاند و در تشریح ماهیت حکمت رهبری در این خصوص گفت: تعامل فعال و هوشمندانه ایران با دو گزاره راهبردی و به ظاهر متناقض "پرهیز از جنگ" و "نهراسیدن از جنگ"، رمز عبور موفق جمهوری اسلامی ایران از این تهدیدها بود و در عمل توانست با ایجاد بازدارندگی فعال، "پیروزی بدون جنگ" را محقق کند.

علی باقری با اشاره به لزوم الگوسازی از تدابیر رهبری و سیاست‌های نظام در طول دهه‌های گذشته با هدف بهره‌گیری از تجربه‌های موفق و عبرت از تجربه‌های ناموفق به لزوم تاریخ‌نگاری عالمانه، بی‌طرفانه و جامع رویدادها و تحولات اشاره کرد و گفت: تاریخ‌نگاری درست و صادقانه انقلاب اسلامی کاری جهادی و مصداق بارز جهاد تبیین است.

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به نقش و جایگاه حکمت در سامانه حکمرانی ولایت امر، گفت: حکمت فراتر از علم و دانش و تجربه و اطلاعات است و زمانی که نور تقوا بر علم و دانش تابیده شود، حکمت هویدا می‌شود و این ویژگی مختص نظام دینی است، چرا که منبع این نور آراستگی به زیور تقوای فردی و سیاسی است.

علی باقری با اشاره به فرآیند تربیت نیروی انسانی در مسیر حکمرانی دینی طی چهار و نیم دهه گذشته، گفت: شخصیتی برجسته و بی‌نظیر مانند سردار سلیمانی، محصول مکتب امامین انقلاب اسلامی و ثمره تربیت در سایه حکمت خمینی و خامنه‌ای است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به اختلاف میان جریان‌های سیاسی داخلی در سال ۱۳۶۹ در موضوع ورود یا عدم ورود به جنگ علیه آمریکا در قضیه تجاوز صدام به کویت، گفت: سیر تکاملی انقلاب اسلامی و حکمت رهبری انقلاب توانست افکار عمومی را چنان ارتقا دهد که در سال ۱۴۰۳ درباره پاسخ قاطع به تجاوزگری رژیم صهیونیستی، مواجه با یک اجماع ملی قاطع بودیم و ابتکار تادیب رژیم صهیونیستی، نه‌تنها موجب تشویش افکار عمومی نشد، بلکه در عمل موجب تحکیم وحدت ملی و ارتقای همدلی ملی گردید.

علی باقری با اشاره به اینکه گذر موفق ایران از نشیب و فرازهای نظامی و امنیتی چند دهه گذشته مرهون حکمت آیت‌الله خامنه‌ای بوده است، تصریح کرد: دستاورد مهم و راهبردی صیانت از امنیت ملی، تامین منافع ملی، حراست از تمامیت ارضی و حفاظت از حاکمیت ملی، مرهون سازوکارهای سخت و نرمی است که در طول سال‌های گذشته بر اساس تدابیر رهبری انقلاب در کشور نهادینه شده و این مهم نیز جلوه‌ای از حکمت رهبری انقلاب است. وی در ادامه افزود: اینکه در اوایل دهه ۱۳۷۰ ایران مبادرت به طراحی و ساخت موشک‌هایی می‌کند که سامانه‌های پدافندی پرهزینه و پیشرفته آمریکا و صهیونیست‌ها و همپیمانان آنها در دهه ۱۴۰۰ از رهگیری و مقابله با آن ناتوانند، حاکی از درایت رهبری، هوشمندی نظامیان، تخصص دانشگاهیان، توانمندی فناوران، مهارت صنعتگران و دوراندیشی دیپلمات‌های ایرانی است.

معاون سیاسی وزارت امور خارجه با اشاره به پیروزی بزرگ ناشی از عملیات وعده صادق که بازدارندگی فعال را به نفع جمهوری اسلامی ایران رقم زد، گفت: همانگونه که "طوفان الاقصی" سامانه‌های نظامی، اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی را در معرض خسارات غیرقابل ترمیم قرار داد، "وعده صادق" نیز سامانه تدبیر آمریکا در منطقه را با چالش‌های جدی مواجه نمود و تجدیدنظر در راهبردهای امنیت ملی را بر آمریکا تحمیل کرد.

علی باقری با اشاره به اینکه حفظ بازدارندگی فعال در گرو هم افزایی بیشتر و موثرتر همه ارکان نظامی، امنیتی، اطلاعاتی و سیاسی و دیپلماسی عمومی کشور است، تصریح کرد: حکمت رهبری اجازه نمی‌دهد حتی در پرتو پیروزی بزرگ وعده صادق، دستگاه‌های مسئول حتی لحظه‌ای از ارتقای بازدارندگی فعال در عرصه‌های مختلف غفلت کنند و به همین جهت، دستورکار دستگاه سیاست خارجی نسبت به قبل از عملیات وعده صادق گسترده‌تر، هوشمندانه‌تر، مبتکرتر، دوراندیشیانه تر و عملیاتی تر شده است.

کد خبر 6091506 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • استاد مجتهدی هم معلم و هم مولف بود
  • باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است
  • عملیات تادیب صهیونیست‌هاموجب تحکیم وحدت ملی وارتقای همدلی ملی شد
  • چالش‌های جدی «وعده صادق» برای سامانه تدبیر آمریکا در منطقه
  • مجموعه ۹ جلدی بن‌مایه‌های فلسفه دین رونمایی می‌شود
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • رقابت ۱۰ گروه در جشنواره هنر‌های نمایشی کودک و نوجوان آذربایجان غربی
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!
  • برگزاری همایش حکمت مطهر در خرم‌آباد